FORD, ELEKTRIKLI SUV PROJESINI 2 YıL ERTELEDI

Elektrikliye olan talebin düşüşü Ford'u geri adım atmaya zorladı.

Ford, elektrikli projelerinde frene basmaya devam ediyor. Daha önce Avrupa için tanıtılacak tamamen elektrikli Explorer'ı bir sene kadar erteleme kararı alan Mavi Oval, şimdi de Amerika'ya özel olarak üreteceği EV modelini iki yıl kadar erteleme kararı aldığını açıkladı.

Kuzey Amerika'ya özel olacak modelin kökleri ise Avrupalı olacak. Volkswagen ID3/ID4 platformunu kullanması beklenen bu model -ki Explorer da aynı platformdan yükselecek- 2025 yılında piyasaya çıkacaktı. Ford bu projeyi 2027 yılına ertelemiş gibi görünüyor.

Mavi Oval'in bu kararının arkasında, Kuzey Amerika'da düşmeye başlayan elektrikli otomobil talebi bulunuyor. Buna ek olarak Ford'un resmi açıklamasında, batarya ve genel anlamda elektrikli otomobil teknolojisinin "gelişmesinin" beklendiği de ifade edilmiş. 

Bu karar, Ford'un elektrikli otomobil teknolojileri geliştirmeye ara vereceği anlamına gelmiyor. Aksine üreticinin California'da bulunan tasarım ekibi, an itibariyle marka için özel bir EV platformu geliştirmeyi sürdürüyor. Ford'un şimdilik Volkswagen ile anlaşması bulunuyor olsa da, ABD menşeli üretici kendi platformu üzerinden yükselecek EV modeller üretmek de istiyor.

Bunu da oku

Ford'un yeni elektrikli SUV modelleri Amerika için Kanada'nın Oakville bölgesinde bulunan tesiste üretilecek. 2027 yılına kadar Ford Edge ve Lincoln Nautilus üretmeye devam edecek tesis, 2027 yılında ise elektrikli SUV'nin gelişini kucaklayacak.

2024-04-26T09:21:55Z dg43tfdfdgfd