TAM ELEKTRIKLI MINI ACEMAN, 218 BG Güç ILE TANıTıLDı

Cooper ve Countryman'in arasında yer alacak.

Yıllar sürmüş gibi hissettiren birçok teaser ve söylentinin ardından, Mini'nin ürün gamında Cooper ve Countryman arasında yer alacak tam elektrikli yeni modeli Aceman tanıtıldı. Aceman marka için yepyeni bir model olsa da tasarımsal anlamda yabancı görünmüyor.

İngiliz otomobil üreticisi, Aceman'ı başlangıçta E ve SE modellerinde sunacak. E, 290 Nm tork üreten 184 beygir gücünde bir elektrik motoruna sahip. Bu motor, 42,5 kWh batarya ile aracı 7,9 saniyede saatte 100 km/s hıza ve azami olarak 160 km/s hıza ulaştırıyor. SE ise 330 Nm tork üreten 218 beygir gücündeki elektromotoru ve 54,2 kWh bataryası ile 0'dan 100 km/s hıza 7,1 saniyede ulaşıyor ve azami olarak 170 km/s hız görebiliyor.

Mini, E donanımı için 294-310 km arasında, SE donanımı içinse 382-407 km menzil vadediyor. Ayrıca, SE'nin 95 kW'a varan hızlı şarj desteği sayesinde bataryayı %10 seviyesinden %80'e kadar doldurmak yalnızca 30 dakika sürüyor.

Sekizgen ızgara Aceman'ın gerçek bir Mini olduğu anlamına geliyor, ancak araç bazı benzersiz stil özellikleriyle öne çıkıyor. LED gündüz farları ve Matrix arka stop lambaları üç mod ve grafik arasında geçiş yapabiliyor. Düz kapı kolları ve geri çekilmiş, eğimli arka cam aerodinamik tasarıma yardımcı olurken, mat siyah eşikler crossover'a gövde altı korumasıyla güçlendirilmiş daha sert bir estetik kazandırıyor.

Mini, Aceman'ı dört donanım seçeneğiyle sunacak: Essential, Classic, Favored ve JCW. Classic ve üzeri donanımlarda giriş seviyesindeki standart iki kollu tasarım yerine üç kollu bir direksiyon simidi bulunuyor.

Müşteriler Aceman Classic'te koyu renkli tavan ve siyah ve beyaz ayna kapakları tercih edebiliyor. Gövde renginde bir tampon ve parlak siyah bir ızgara da opsiyonlar arasında. Favored ise Multitone tavan, gümüş ızgara çerçevesi ve beyaz ayna kapakları ile sunuluyor. JCW daha sportif ön ve arka tasarımlara, kontrast oluşturan Chili Red tavana, kırmızı kaput şeritlerine ve parlak siyah ızgara çerçevesine sahip.

İç kısımda, kumaş kaplı gösterge paneline 9,5 inç çapında bir OLED ekran eşlik ediyor. Tüm sürüş fonksiyonları için sesli komutlara izin veren Mini OS 9'a yer verildiğini de belirtelim. Hayranlarını dinleyen otomobil üreticisi, ekranın altında vites seçici, stop-start düğmesi, el freni, mod seçici ve radyo ses seviyesini içeren bir dizi fiziksel düğmeyi koruyor.

Beş koltuklu Aceman'in arka koltukları 60:40 oranında yatırılarak normal hacmi 300 litre olarak belirtilen bagaj alanı 1005 litreye kadar artırılabiliyor. Görsellerde gördüğümüz kadarıyla yükleme eşiğinin belirgin olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Ülkemiz için fiyatlandırması resmî olarak paylaşılmayan Aceman, Avrupa'da 2024'ün son çeyreğinde 35 bin € başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak. 

Bunlara da göz atın

2024-04-24T12:31:09Z dg43tfdfdgfd