2025 MAKYAJLı ROLLS-ROYCE CULLINAN RESMEN TANıTıLDı

Artık Stormtrooper'a benziyor.

Dünyanın en lüks SUV'si bile modayı yakalamak için bazı güncellemelere ihtiyaç duyar. Rolls-Royce'un en çok satan modeli, 2025 yılı için yeniden tasarlanan bir ön yüzü da içeren çarpıcı bir makyajdan geçiyor. Bu beklenmedik cesur yaklaşımın tartışmalara yol açacağı kesin. Güncellenen Cullinan ile birlikte, 600 bg güç sunan Black Badge versiyonu da yenileniyor.

İleride "Cullinan Series II" olarak anılacak olan gösterişli SUV, uzatılmış LED gündüz farları ile öne çıkan yeni bir yüze sahip. Gündüz farları, tamponun altına doğru uzanarak ön panele daha heybetli bir görünüm kazandırıyor. Görünüşe göre ana şirket BMW Group, ultra lüks markasıyla da tasarım riskleri almaya hevesli. BMW X7'de olduğu gibi bölünmüş ışık saçmalıkları olmasa da makyajlı tasarım, aynı derecede tartışmalı.

Alışılmadık bir görünüme sahip olan sadece farlar değil, ön tampon da öyle. Rolls-Royce, ızgarayı çevreleyen ince hava girişlerinden kurtulmuş. Yeniden tasarlanan alt hava girişleri artık hafifçe aşağı doğru eğiliyor. Fakat, büyük boyutlu radar sensörü hâlâ plakanın altında yer alıyor.

İngiliz üretici, yeni dikey tasarımın Cullinan'ın giderek daha popüler olduğu "mega şehirlerdeki ışıklı gökdelenleri" örnek aldığını söylüyor. SUV, şirketin diğer modellerini ve bazı BMW'leri yansıtmak için ışıklı bir ızgaraya sahip. Bir başka yenilik de model için bir ilki temsil eden 23 inçlik görkemli jantlar.

Benzer şekilde, Cullinan Black Badge de 23 inçlik farklı jantlarla tartışmalı bir makyajdan geçiyor. Spirit of Ecstasy figürü de dahil olmak üzere çeşitli tasarım detayları daha tehditkar bir siyah görünüme sahip. Eskisinden daha koyu renkli trim parçalarının hakim olduğu gövdeye, tamamen siyah renkli bir ızgara eşlik ediyor.

2025 Rolls-Royce Cullinan

2025 Rolls-Royce Cullinan Black Badge

İç mekan düzeni makyaj öncesi Cullinan'a kıyasla değişmedi. Bununla birlikte, analog saatin altında artık Spirit of Ecstacy yer alıyor. Black Badge'in gösterge panelindeki karbon fiber kaplama altı kat cilaya sahip. 23 parçanın her biri, tamamlanması 21 gün süren bir işlemden geçerek araçlardaki yerini ediniyor.

Black Badge, basın görsellerinde 2,2 milyon dikiş ve 11 mil iplik kullanılan yeni göz alıcı Duality Twill deri iç mekan ile sergileniyor. Daha da ilginç bir bilgi isterseniz, 2025 Cullinan'da 107.000 adet 0,8 ve 1,2 milimetrelik delik bulunuyormuş. Koltuk döşemesindeki tüm küçük delikleri saymakla sorumlu olan kişi için kısa bir saygı duruşu...

Bagaj alanına iki bağımsız koltuk eklenen bir seçenek ile Cullinan'ı yedi koltuklu olarak alabilirsiniz. Hem standart Cullinan hem de Black Badge, saygıdeğer on iki silindirli motoru koruyor. Ancak çift turbolu 6.75 litrelik V12, Rolls-Royce'un 2030 yılına kadar tamamen elektrikliye geçme sözü vermesi nedeniyle ömrünün sonlarını yaşıyor.

Bunlara da göz atın

2024-05-08T13:21:16Z dg43tfdfdgfd