ALPINE, SCENIC MODELINI TEMEL ALAN BIR A390 PLANLıYOR OLABILIR

Renault R5'i temel alan A290'ı, kompakt bir SUV takip edecek.

Alpine, 1955 yılındaki kuruluşundan beri spor otomobilleriyle tanınıyor. Şu anda listelenen tek modelleri olan A110 da geleneklerine bağlı sportif bir coupé. Ancak Fransız üreticinin, ilk elektrikli modeli A290'ın ardından, Renault Scenic'i temel alan kompakt bir SUV tanıtacağı söyleniyor. Porsche ilk SUV'lerini piyasaya sürdüğünde de hayranları üzülmüştü fakat bu durumu, finansal bir başarı takip etmişti.

İlk elektrikli model olan A290'ın neye benzeyeceğini biliyoruz. Model, daha önce resmî olarak duyurulduğu üzere, Le Mans'taki 24 saatlik yarış öncesinde 13 Haziran'da tanıtılacak. Otomobil, Renault 5 E-Tech Electric'in bir türevi olsa da daha fazla güce sahip olacak. Auto-Moto'nun iddiasına göre, R5'in 150 bg'lik versiyonu da daha sonradan eklenebilir.

Alpine A290, teaser

Bir sonraki modelin Renault Scenic'e benzer kompakt bir SUV olacağı ve A390 ismini taşıyacağı söyleniyor. Renault patronu Luca de Meo, 2021'in başında CMF-EV tabanlı bir SUV tipinin planlandığını zaten duyurmuştu, yani bu söylentiler epey mantıklı görünüyor.

CMF-EV ve diğer adıyla AmpR Medium, Renault Megane E-Tech Electric, Renault Scenic E-Tech Electric ve Nissan Ariya gibi modellere temel oluşturuyor. Fakat A290'da olduğu gibi Alpine logolu Scenic türevi de daha güçlü ve daha sportif bir model olacak.

Elektrikli Scenic gibi A390 da yaklaşık 4,40 metre uzunluğunda olacak ve Dieppe'deki (Normandiya) fabrikada üretilecek. Renault aslında 2021'de bir SUV değil, muhtemelen crossover GT olarak çevrilebilecek bir "GT X-Over" modelinden bahsetmişti. Yani muhtemelen yerden yüksek ve coupe-vari hatlara sahip bir SUV bekleyebiliriz.

En üst versiyonda üç motorlu dört tekerlekten çekiş sunulacak. Ne kadar güç sunacağına dair bir bilgimiz bulunmasa da Scenic'in 215 bg'lik önden çekişli versiyonu da model gamında yer alabilir. Rapora göre, Scenic E-Tech Electric'ten 2 kWh daha fazla, toplamda 89 kWh batarya sunulacak.

Alpine A390'ın 2025 yılına kadar piyasaya çıkması beklenmiyor, ancak Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı'nda resmî olarak tanıtılabilir. Üretim versiyonu olmasa bile konsept hâlinde tanışabiliriz.

Alpine'in hayal garajı: küçük bir şehir otomobili, bir crossover ve bir coupe.

Alpine 2030 yılına kadar eksiksiz bir model yelpazesine sahip olmak istiyor. Buna A310 olarak adlandırılacak ve 2026'da piyasaya sürüleceği söylenen A110'un halefi de dahil edilecek. Raporlara göre, bu model hem içten yanmalı motorlu hem de tam elektrikli güç üniteleri ile sunulabilir.

Bunlara da göz atın

Source: Auto-moto

2024-05-06T14:28:17Z dg43tfdfdgfd