ASTON MARTIN DBX, 2024 YıLı IçIN YENILENDI

Standart DBX versiyonu rafa kaldırıldı ve iç mekan güncellendi.

2020 yılından beri piyasada olan DBX, 2024 yılında birçok iyileştirme ve özellikle iç mekanda kullanışlı yenilikler ile yola çıkacak. Aston Martin'in satış rakamlarını önemli ölçüde artıran DBX, standart versiyonunu geride bırakarak yalnızca DBX707 versiyonu ile listelenecek.

İç mekandaki tasarım dilini DB12 ve Vantage modellerinden tanıyoruz. Yatay bir tasarım çizgisi ile ön paneli bölerek multimedya sistemini, gösterge paneli ve orta konsoldan ayıran DBX, diğer modern lüks araçların aksine süspansiyon ayarları ve sürüş modu gibi birçok özelliği kontrol eden onlarca fiziksel düğmeye sahip.

Yenilenen direksiyon simidinin arkasında 12.3 inç boyutunda dijital bir gösterge paneli yer alıyor. Kablosuz Android Auto ve CarPlay destekleyen multimedya ekranı ise 10.25 inç boyutuna sahip. 

Aston, DBX707 için üç donanım seviyesi sunacak: Inspire Sport, Inspire Comfort ve kişiye özel Q tasarımları. 14 hoparlörlü, 800 watt'lık bir ses sistemi standart olarak sunulsa da opsiyon olarak 23 hoparlörlü, 1.600 watt'lık Bowers & Wilkins ses sistemine yükseltebilirsiniz.

Dış görünüm çoğunlukla değişmedi, ancak bazı göze çarpan ince detaylar bulunuyor. DBX artık SUV'nin kilidi açıldığında dışa doğru açılan kapı kollarına ve gömme camlı yeni yan aynalara sahip. Aston ayrıca DBX'in renk seçeneklerini beş yeni tonla genişletiyor: Epsilon Siyahı, Helios Sarısı, Sprint Yeşili, Malakit Yeşili ve Aura Yeşili. Daha önceden DBX707 ARM23 Edition'a özel olan Podium Yeşili de yenilenen modelin renk seçenekleri arasında olacak.

Markanın çift turboşarjlı 4.0 litrelik V8 motoru, SUV'ye güç vermeye devam ederek 707 beygir gücü ve 900 Nm tork üretiyor. Dokuz ileri ıslak debriyajlı otomatik şanzıman, torkun %100'ünü arka tekerleklere gönderebilen dört tekerlekten çekiş sistemine güç sağlıyor. Bu arada, elektronik amortisörler ve havalı süspansiyon, yol tutuşunu iyileştirmek için yeni bir kalibrasyona sahip.

707, 0-60 mph (96 km/s) hızlanmasını 3.1 saniyede tamamlıyor ve 310 km/s azami hıza sahip. Standart olarak 22 inç jantlar ile yola çıkan modelde opsiyon olarak 23 inç çapında jantlar da sunuluyor ve her iki seçenekte de önde 419 mm, arkada 391 mm fren diskleri bulunuyor.

Bunlara da göz atın

Source: Aston Martin

2024-04-23T14:23:04Z dg43tfdfdgfd