ASTON MARTIN VANQUISH, 835 BG GüCüNDE BIR V12'YE SAHIP OLACAK

Sıfırdan tasarlanan yepyeni bir motor.

Otomobil üreticilerinin büyük bir kısmı, çalıştıkları projeler hakkında teaser'lar yayınlarken büyük ipuçları vermemek için kırk takla atıyorlar. Fakat Aston Martin diğer markalar gibi değil. Vanquish modeli için yepyeni bir V12 motor geliştiren İngiliz üretici, elindekileri göstermekten çekinmediği bir klip yayınladı.

Aston'un açıkça gösterdiği yeni V12 motorla ilgili ayrıntılar henüz mevcut değil. Ancak, daha güçlü bağlantı çubuklarına sahip daha güçlü bir blok, yeniden tasarlanmış silindir kafaları ve iyileştirilmiş turboşarjlara sahip olduğu söylendi. Yeni güç ünitesinin, 835 beygir gücü ve 1000 Nm tork ürettiği de söylenenler arasında.

“V12 motor uzun zamandır güç ve prestijin sembolü olmuştur, ancak aynı zamanda mühendislik tutkusu ve teknik hünerin de bir ifadesidir. 835 bg ve 1000 Nm tork ile bu benzersiz motor, Aston Martin için yeni ve göz kamaştırıcı bir V12 çağının şafağını ilan ediyor.”

-Aston Martin CTO'su Roberto Fedeli

"All Will Be Vanquished" (Hepsi Yok Olacak) başlığıyla yayınlanan teaser videosunda gördüğümüz motorla ilgili bir basın açıklamasında, bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek yeni bir amiral gemisi de dahil olmak üzere “en seçkin ve sınırlı sayıda bulunan modellerde” kullanılacağı belirtiliyor. Videonun başlığı, bu motordan güç alan ilk modelin ismini açıkça ifşa ediyor gibi görünüyor.

Bir önceki Vanquish nesli 2018'de yollara veda etmişti ve 2019 yılında sergilenen Vanquish Vision Concept ile geleceğe bir bakış atmıştık. Orta motorlu bir V6 Ferrari rakibi olarak tasarlanan konseptin rafa kaldırılmasının ardından, önden motorlu ve arkadan itişli GT'nin eski formülüyle geri döneceğini anlıyoruz.

Bunlara da göz atın

Source: Aston Martin

2024-05-01T13:23:49Z dg43tfdfdgfd