BMW, BENZINLI MODELLERINDEKI "I" TAKıSıNA VEDA EDIYOR

Elektrikli modeller ile karışması önlenmiş olacak.

Otomobil üreticilerinin isimlendirme stratejileri çoğu zaman karmaşık olabiliyor. Diğer üreticilere kıyasla daha anlaşılır bir yöntem kullanan BMW, benzinli modellerinde kullandığı "i" takısına veda etmek üzere. Enjektörlü modelleri karbüratörlü modellerden ayırmak için ortaya çıkan isim takısı, elektrikli modellerin daha rahat anlaşılması için kullanımdan kalkıyor.

Yeni nesil X3'ün M50 isimli bir versiyona sahip olacağı ve mevcut modeldeki M40i isminin yerini alacağı belirtiliyor. BMW Marka ve Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Bernd Köber, artık “i” harfinin elektrikli bir otomobil kullandığınız anlamına gelmesini istediklerini söyledi.

BMW i5 eDrive40 Touring

BMW'nin tamamen elektrikli bir i5 ve elektrikli olmayan bir 520i sattığı bir dünyada, bazı müşterilerin kafasının karışması gayet doğal. Ve evet, model adının sonundaki küçük “i” harfinin tarihsel bir değeri var. Ancak, elektrikli “i” alt markası artık hayatımızın bir gerçeği. Diğer otomobil markalarının da "e" veya "i" takılarını benimsemesi sebebiyle "i5" ismi, elektrikli bir 5 Serisi'nden bahsettiğimizi açıkça ortaya koyuyor.

BMW'nin diğer benzinli modellerindeki “i” harfinin ne zaman kaldırılacağından emin değiliz. Bir 3 Serisinin arkasında “320” gibi bir yazı görmek garip olacak, çünkü sondaki “i” harfine yıllardır aşinayız. Ayrıca, BMW dizel otomobillerinde “d” harfini kullanmaya devam edecek gibi görünüyor. Sadelik açısından, "i" modellerinin elektrikli alt yapısına işaret eden "eDrive" takısının da tarihe karışması şaşırtıcı olmaz. 

Bunlara da göz atın

Source: BMW Blog

2024-05-01T15:24:09Z dg43tfdfdgfd