ELEKTRIKLI MERCEDES G SERISI'NIN DETAYLARı AçıKLANDı

İkon, elektriğin gücüyle tanışıyor.

Sırasıyla 4, 5, 6, 8 ve 12 silindirli motorlar ile büyüyen G-Serisi, artık herhangi bir silindir bulundurmayan yeni motoru ile karşımızda. Tamamen elektrikli ikon, merhaba dediği bu yeni seçeneği ile off-road yeteneklerini güçlendirdi. Nasıl mı? Gelin detaylara birlikte bakalım.

Tasarım anlamında önemli değişiklikler olmasa da modelin yeni tarzını çok beğenebildiğimi söyleyemeyeceğim. Tabii "zevkler ve renkler" meselesi. Bununla birlikte EQ Teknolojisi, G580'e farklı rotalar oluşturması için olanak sağlamış. AMG logolu kardeşinden bile güçlü olan model artık 587 bg güç ve 1.166 Nm tork üretebiliyor. Yanlış okumuyorsunuz.

Mercedes, bunun için dört motorlu bir kurulum kullanmış. 0-100 km/s hızlanması 5 saniyenin biraz altında süren elektrikli G580'nin azami hızı ise 180 km/s ile sınırlandırılmış. Tabii bu muhteşem verilere G-Serisi'nin efsanevi arazi özelliklerini ekleyin.

Efsane derken neden bahsettiğimizi de açalım. Mercedes'in ifadelerine göre elektrikli G580 (daha iyi bir isim bulmamız lazım), 85 cm derinliğindeki sulara girebilecek. Bu da kendisini içten yanmalı kardeşleri G550 ve G63'ten daha yetenekli kılıyor.

Bitti mi? Elbette hayır. Elektrikli G, 35 derecelik tırmanma açısına sahip. Bu yeteneğini de yerden yaklaşık 25 cm kadar yüksekte olmasına borçlu. 32 derecelik yaklaşma ve 30.7 derecelik uzaklaşma açısı da gücüne güç katıyor elbette.

Arazi yeteneklerini güçlendirmek adına da yeni donanımlar denkleme eklenmiş. Hani şu Mercedes'in aylardır gösterimini yaptığı meşhur "G-Turn" donanımından bahsediyoruz elbette. Bu seçenek sayesinde G580 EV, tank dönüşü gerçekleştirebiliyor. Yani durduğu yerde yönünü değiştirebilme özelliğine sahip.

Unutmadan, modelin "G-Roar" isimli bir teknolojiye sahip olacağını da belirtelim. Adından da anlayabileceğiniz gibi bu sistem araç içerisinde "içten yanmalı motor" sesini duymanızı sağlayacak. 

Modelin hemen altında güçlendirilmiş karbon ve diğer materyaller ile korunan dev bir batarya paketi bulunuyor. 116.0 kWh büyüklüğe sahip bu bataryanın sağlayacağı menzil henüz açıklanmadı. Fakat bataryanın 200 kW hızlı şarj desteği sunacağını biliyoruz. Yani tam şarja ulaşmak yaklaşık 32 dakika kadar sürecek.

Bunu da oku

Ailenin geri kalanında bulunan tüm teknolojilere ev sahipliği yapacak elektrikli G-Serisi'nin 2025 yılında gelmesi bekleniyor. Buna ek olarak Mercedes'in ilerleyen yıllarda modeli yeni bir batarya paketi ile satmaya başlayacağı da duyurulmuştu.

 

2024-04-24T07:42:58Z dg43tfdfdgfd