ELEKTRIKLI RANGE ROVER'ıN ILK RESMî GöRSELLERI YAYıNLANDı

İçten yanmalı modele epey benziyor.

Land Rover, yarım asırlık süreçte ürettiği benzinli ve dizel araçlardan sonra Range Rover'ı tam elektrikli bir araca dönüştürüyor. İçten yanmalı motorlu versiyonlarla birlikte satılacak olan bu araç, V8 performansını sıfır emisyonla vaat ediyor. Bugün yayınlanan yeni teaser'lar, lüks SUV'nin kamuflajsız hâlini gösteriyor çünkü saklanacak bir şey yok.

Bu hafta Pekin'deki Auto China 2024'te görücüye çıkacak olan elektrikli Mercedes G-Serisi, tasarımını büyük ölçüde içten yanmalı muadilinden miras alarak aynı tarifi izleyecek. Bu arada Range Rover Electric, Kuzey Kutup Dairesi'nde soğuk hava koşullarına maruz kalırken kameraya poz verdi. Araç -40 dereceye kadar düşük sıcaklıklara dayandı. Land Rover ayrıca sessiz SUV'si Orta Doğu'nun zorlu çöllerinde 50 dereceye varan sıcaklıklarda test ediyor.

Range Rover Electric'in dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağı kesin olduğundan, çift motorlu bir kurulum tercih edileceğini düşünüyoruz. Resmî olarak "EQ Teknolojili G580" olarak bilinen elektrikli G-Serisi'nin ise dört motorlu bir kuruluma sahip olması bekleniyor.

Hiçbir arazi engeline takılmayan Defender gibi, elektrikli Range Rover da 85 cm suda ilerleyebilecek. İçten yanmalı motorlara sahip normal SUV tarafından da kullanılan MLA platformunda yükselen araç, hızlı şarj yetenekleri için 800 voltluk bir mimariye sahip olacak.

Yaklaşan SUV, 2018 yılında piyasaya sürülen Jaguar I-Pace'in ardından JLR'nin ikinci elektrikli modeli olacak. Küçük elektrikli araç, Magna Steyr tarafından Avusturya'nın Graz kentinde monte edilirken, Range Rover Electric İngiltere'nin Solihull kentinde üretilecek.

Bunlara da göz atın

Source: Land Rover

2024-04-23T16:22:53Z dg43tfdfdgfd