GOOGLE MAPS, ELEKTRIKLI ARAçLARA UYGUN BIR öZELLIK GELIşTIRIYOR

Şarj istasyonları hakkında detaylı bilgi verilecek.

Elektrikli araç sahipleri ve şarj istasyonları gün geçtikçe artıyor olsa da şarj istasyonu bulmak hâlâ bir işkence. Şarj istasyonlarının kendi uygulamaları yalnızca kendi istasyonları haritaladığı için birkaç uygulamayı sıra sıra gezerek kendinize en yakın istasyonu bulmanız gerekiyor.

Bu sorunu ortak bir yol çizerek çözmek isteyen Google, Maps uygulamasında halka açık olan bütün şarj istasyonlarına yer verecek. Şarj istasyonu firmalarının sağladığı bilgiler sayesinde de şarj portlarından kaç tanesinin kullanıldığı haritada belirtilmiş olacak. Böylece, müsait bir şarj alanı bulmakta zorlanan araç sahiplerinin sayısı azalacak.

Şarj istasyonlarının desteklediği şarj hızları ve diğer gerekli bilgilerin yanı sıra şarj istasyonunun tam konumunu (kapalı otopark, yol kenarı, açık otopark vb.) göstermeyi hedefleyen Google, kullanıcıların istasyonları değerlendirmesine de imkan sunacak. 

Bu güncellemeler, Google hizmetlerinin multimedya sistemine entegre edildiği araçlardan başlanarak dağıtılacak. Şarj istasyonları ve şarj hızı (ayrıca diğer kullanıcılar tarafından doğrulanan 'gerçek' hız), gerçek zamanlı müsaitlik durumu, ortalama bekleme süreleri gösterilecek.

Hepsi bu kadar da değil çünkü Google'ın hizmetleri, üreticiler tarafından yüklenen uygulamaların yaptığı gibi, daha uzun yolculuklar için şarj duraklarına ilişkin önerilerle rota planlamasına yardımcı olarak, araç yönetimi ile arayüz oluşturarak ve gerçek zamanlı olarak pil durumunu kontrol ederek yolculuk için gerçek destek sağlamayı amaçlıyor.

Google'ın web sitesi de elektrikli otomobillere ve araçlara özel işlevler ekliyor. Örneğin, google.com/travel kullanıcıların şarj olanaklarıyla donatılmış otelleri ve dinlenme alanlarını seçmelerine olanak tanıyor.

Bunlara da göz atın

2024-04-26T16:19:22Z dg43tfdfdgfd