JAGUAR XJS'IN 600 BG'LIK RESTOMOD'UNA MERHABA DEYIN

TWR Supercat isimli modelin 88 örneği üretilecek.

1980'lerde ismini duyuran Tom Walkinshaw Racing (TWR) küllerinden yeniden doğarak ilk modelini tanıttı. Jaguar XJS'i temel alan ve TWR Supercat ismini taşıyan restomod model, kaputun altında “600 beygirden fazla” güç üreten süperşarjlı bir V12 motor saklıyor.

TWR, Supercat'i tanıtırken dış tasarımı ön plana çıkarmayı tercih etti. Klasik grand tourer, "10 binlerce saat" süren mesai sonucunda artık büyük ölçüde karbon fiberden oluşan bir gövdeye sahip. Genişletilen tekerlek kemerleri, ön tamponun altındaki lip'e eşlik ediyor. Yeni kaput büyük hava girişlerine sahip ve arkadaki büyük difüzörün üzerinde ördek kuyruğu tipinde bir spoiler'a yer verilmiş. Yandan çıkışlı egzoz çıkışları, retro tarzdaki tekerleklerin hemen önünde bulunuyor.

Aracın boyutları ve ağırlığı gibi ayrıntılar paylaşılmadı, ancak şirket orijinal XJS'ye kıyasla aerodinami açısından önemli iyileştirmeler vadediyor. Supercat'in tasarımı XJR-9, XJR-15 ve XJ220'den de ilham alıyor ki TWR'nin 1980'ler ve 1990'larda bu otomobillerle olan geçmişi göz önüne alındığında bu bir sürpriz değil. Ünlü otomobil koleksiyoncusu ve İngiliz moda tasarımcısı Magnus Walker, Supercat'i hayata geçirmek için baş tasarımcı Khyzyl Saleem'e danışmanlık sunmuş.

Jaguar XJS ile özdeşleşen en önemliği özellik V12 motorudur. 5.3 litrelik orijinal motorun modifiye edilmiş bir versiyonu mu yoksa daha yeni bir güç ünitesi mi kullanılıyor bilmiyoruz. Fakat, motora hava besleme konusunda süperşarj tercih edildiğinin altını çizmek lazım. Altı ileri manuel şanzıman, 1970'lerdeki ilk versiyonlar hariç tüm V12 modellerinde standart olan otomatik şanzımanın yerine geçiyor.

TWR, (XJR-9'un 1988'de LeMans'ta kazandığı zafere ithafen) sadece 88 adet Supercat üretmeyi planlıyor ve yaklaşık olarak 225.000 £ (9.1 milyon ₺) seviyesinde bir başlangıç fiyatından bahsediliyor.

Bunlara da göz atın

Source: TWR

2024-05-01T16:24:27Z dg43tfdfdgfd