MCLAREN P1 HALEFI, YEPYENI BIR V8'E SAHIP OLACAK

McLaren, Las Vegas'ta bayi patronları ile yaptığı görüşmede bazı bilgiler paylaştı.

McLaren P1'in 10 yılı geride bıraktığına inanmak zor olsa da, hibrit hiper otomobil geçen yıl çift haneli yaşlara geçti. Bu da McLaren'in bazı geleneklerinden kopacak bir halefin zamanının geldiği anlamına geliyor. Automotive News, McLaren yöneticilerinin geçen hafta Las Vegas'ta düzenlenen bir konferansta bayilere P18 kod adlı yeni hiper otomobil hakkında bilgi verdiğini bildirdi. Duyduğumuz en dikkat çekici ayrıntı, yeni bir V8.

V6 motorlu Artura ve pistlere özel Solus'un V10'u hariç, McLaren'in modern modelleri her zaman çift turbolu bir V8 kullanmıştır. 1990'ların Nissan yarış motorundan türetilen V8, 3.8 litre ve 4.0 litre formlarında MP4-12C'den günümüzün 750S'sine kadar her modele güç verdi. Onca farklı model üretilmesine rağmen benzer sürüş dinamikleri sunulması, şirket için büyük bir eleştiri kaynağı olmuştu.

Bir bayi kaynağı, Automotive News'e P18'in V8'inin eski V8 ve Artura'nın 120 derecelik V6'sı ile ilgisi olmayan “sıfırdan tasarlanmış bir güç ünitesi” olduğunu söyledi. P18'in V8'i, Artura'dakinden %70 daha hafif olan bir hibrit sistemle eşleştirilecek. Sonuç olarak 1000 bg üstünde güç sunulacağını tahmin ediyoruz.

Görünüşe göre McLaren'in alametifarikası olan çift kanatlı kapılar, yerini Gullwing-tipi kapılara bırakıyor. Aktif bir splitter ve aktif arka kanat dahil olmak üzere aerodinamik dokunuşların hepsine yer verileceği de belirtilenler arasında. V8 motoru beslemek ve soğutmak için, tavana monte edilmiş şnorkel tipi bir hava girişi görmemiz de mümkün görünüyor. Tasarım dili konusunda, McLaren'ın kısa süre önce tanıttığı yeni tasarım DNA'sını inceleyebiliriz.

Bunlara da göz atın

2024-04-24T14:26:35Z dg43tfdfdgfd