MERCEDES-AMG CLE 53, CABRIO GöVDE TIPIYLE KARşıMıZDA

Zarafetin üstü açık hâli.

Mercedes-Benz'in yeni modeller tanıtmak için oldukça düzenli bir takvimi bulunuyor. İlk olarak standart versiyon tanıtılıyor. Daha sonrasında ise standart modelin kumaş tavanlı versiyonu ile tanışıyoruz. Bunu yüksek performanslı AMG versiyonu takip ediyor ve eğer bir AMG Cabrio türevi varsa, kapanış ona düşüyor. Kısacası, CLE-Serisi'yle tanışma sürecimizin son basamağına hoş geldiniz. Karşınızda Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Cabriolet.

Açıkçası bu modelde büyük bir sürpriz bulunmuyor. Coupe versiyonun kumaş tavanlı versiyonu olarak özetleyebileceğimiz CLE 53 Cabriolet, kaputunun altında coupe ile aynı güç ünitesini taşıyor. 3.0 litre hacimli ve turboşarjlı motor, altı silindiri ile toplam 449 bg güç sunuyor.

Normalde 560 Nm tork sunan güç ünitesi, "güç aşırtma" özelliği ile 10 saniyeliğini 600 Nm tork üretebiliyor ve özellikle kalkışlarda avantaj sağlıyor. Bu gücü dört tekere aktarma görevini ise 9 ileri vitesli Speedshift şanzıman üstleniyor.

Teknik detayları biraz kenara bırakıp karşımızdaki şaheserin bir cabrio oluşuna dönelim. Ses yalıtımlı kumaş tavan, kırmızı, gri ve siyah renklerde tercih edilebiliyor. Açılması ve kapanması 20 saniye süren tavan, azami 60 km/s süratte kontrol edilebiliyor.

Coupe versiyondaki 410 litrelik bagaj hacmi, kumaş tavanın mekanik parçaları sebebiyle 385 litreye düşüyor. Tavan açıkken bu alanın 295 litreye düştüğünü de belirtmekte fayda var. Fakat, arka koltuklar yatırılarak bagaj hacmi artırılabiliyor. 

Cabrio'nun bir diğer özelliği ise doğrudan güneş ışıklarına maruz kaldığı zaman koltuk derilerinin deforme olmasını engelleyen özel bir katmana sahip olması. Güneş ışıklarını yansıtan deri koltuklar, doğrudan güneş altındayken standart deri koltuklardan 12 derece daha serin kalabiliyor.

Ülkemize CLE 300 versiyonu ile giriş yapan CLE-Serisi'nin yüksek performanslı AMG versiyonları henüz satışa sunulmadı. Önümüzdeki aylarda listeleneceğini tahmin ettiğimiz AMG CLE 53'ün, Avrupa'da 90 bin € fiyat etiketi ile sunulan coupe varyantından bir miktar daha tuzlu olacağı aşikâr.

Bunlara da göz atın

Source: Mercedes-AMG

2024-05-07T14:16:38Z dg43tfdfdgfd