PININFARINA GERçEK BIR "BATMOBILE" üRETECEK

Bruce Wayne kadar zengin olmanız gerekebilir.

Automobili Pininfarina, Batman'in sivil kişiliği Bruce Wayne'den ilham alan yeni bir ultra-özel otomobil serisi tanıttı. B95 ve Battista modellerini temel alan özel seri, kendinizi milyarder çizgi roman kahramanı gibi hissetmenizi sağlamak için tasarlanmış benzersiz dokunuşlara sahip.

Gotham ve Dark Knight ismi verilen donanım paketleri her iki model için de mevcut, yani toplamda 4 farklı model sunuluyor. Gotham seçeneklerinde taba rengi deri döşeme, kişiye özel orta panel kaplaması ve taba rengi dikişler bulunuyor. Dark Knight seçeneğinde ise siyah Alcantara, siyah deri döşeme ve siyah ve altın çift tonlu kontrast dikişler kullanılıyor.

B95 Dark Knight

B95 Dark Knight

B95 Dark Knight

Gotham Battista'nın gövdesinde Argento Vittorio isimli parlak bir renk ve Nero Torino isminde tavan rengi kullanılıyor. Pininfarina, ikonik logosunu arkadan aydınlatarak fırçalanmış alüminyumda sergiliyor. Araçta, parlak siyah yüzlü ve içi mat siyah olan önde 20 inç ve arkada 21 inç boyutunda alaşım jantlar bulunuyor.

Gotham B95'in jantları, mat-siyah iç ve parlak-siyah dış halkalarıyla Battista'nınkilere çok yakın bir görünüme sahip. Dark Knight Battista ve B95 ise, Nero Profondo gövde rengi ve Nero Torino tavan boyası ile göz boyuyor. Ayrıca, aynı jantların seramik cilalı versiyonları ile yola çıkıyorlar.

Battista Dark Knight

Battista Dark Knight

Temel olarak birer Rimac Nevera olan Battista ve B95, 1.927 beygir gücü üreten dört elektromotora ve 120 kWh kapasiteli lityum iyon bataryaya sahip. Battista, saatte 100 km hıza 1.89 saniyede, B95 ise "2 saniyeden daha kısa sürede" ulaşabiliyor. Kabindeki ekranlarda Wayne Enterprises geliştirmeleri ve Alfred Pennyworth'ten modellenmiş bir sesli asistan bulunuyor.

Pininfarina ayrıca Battista'nın aerodinamik yapısını da iyileştirerek yeni köpekbalığı yüzgeçlere, panjur açıklıklarına ve arka karbon kanatlara yer veriyor. Ayrıca marşpiyelerde ve tavanda Wayne Enterprises logoları bulunuyor.

B95 Gotham

B95 Dark Knight

Warner Bros.'un yarattığı Wayne Enterprises markası ve Pininfarina, ortaklıklarını BruceWayneX.com adresinde başlatacak ve özel olarak davet edilen şanslı bir azınlığın katılabileceği bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sitede, sınırlı üretim olan bir jet ski, bir bisiklet ve Christopher Nolan'ın The Dark Knight üçlemesindeki ikonik Tumbler da bulunuyor.

Pininfarina, Batman temalı bu iki özel versiyonun ne kadara mal olacağını açıklamıyor ancak Battista 2,2 milyon $'dan, B95 ise 4,8 milyon $'dan başlayan fiyat etiketlerine sahip. Yani Bruce Wayne kadar zengin olmanız gerekiyor gibi görünüyor.

Bunlara da göz atın

Source: Automobili Pininfarina

2024-05-01T17:25:13Z dg43tfdfdgfd