ROLLS-ROYCE SPECTRE'A MANSORY DOKUNUşU

Karbon fiberin en elektrikli hâli.

Popüler modifiye atölyesi Mansory'nin büyüleyici çalışmalarını yollarda olmasa da internette sık sık görüyoruz. Fakat, Rolls-Royce Spectre gibi özel ve değerli olan otomobillerde yaptıkları güncellemeler sınırları zorlayan türden oluyor. Bugün karşımıza çıkan Mansory Spectre de daha önce gördüklerimiz gibi şık ve büyüleyici.

Bu Rolls-Royce'un ön kısmı, karbon fiberle kaplanmış yan kanatlara sahip bir ön lip ile yeniden tasarlanmış. Siyah ızgara istenilen renkte aydınlatılabiliyor ve özellikle karanlıkta ince bir vurgu yaratıyor. Görünür karbon fiberden imal edilen kaput ve LED gündüz farları ön yüzdeki değişiklikleri tamamlıyor.

Spectre'nin yan taraflarında karbon fiber marşpiyel uzantıları bulunuyor. Kanatlardaki karbon fiber hava çıkışları ve siyah boyalı kapı kolları yan profildeki değişiklikleri tamamlıyor ve büyük Rolls'a daha güçlü, daha alçak ve daha sportif bir görünüm kazandırıyor.

Mansory teknisyenleri, arka akstaki bastırma kuvvetini azaltmak için bagaj kapağına bir spoiler ve aerodinamik bir arka difüzör eklemiş. Her ikisi de karbon fiberden imal edilen aerodinamik parçalar, arka kısımda daha sportif bir görünüm oluşturuyor. Neredeyse tüm gövde bileşenleri karbon fiberden imal edildiği için aracın 2,9 tonluk boş ağırlığında büyük bir değişiklik yaşanmıyor.

Spectre'nin devasa bataryası ile artan bu ağırlığı taşımak için özel olarak geliştirilen "FD.15" jantlara yer verilmiş. 23 inç çapındaki jant seti önde 255/40 R23 lastiklere ve arkada 295/35 R23 lastiklere sarılı şekilde geliyor. 

Kabinde deri, deri-karbon spor direksiyon simidi ve kapsamlı karbon fiber kaplamalar tercih edilmiş. Kapı panelleri ve gösterge paneli LED'lerle donatılırken, karbon fiber pedal ünitesi ve tüylü paspaslar kabini tamamlıyor.

Bunlara da göz atın

Source: Mansory

2024-05-06T08:27:41Z dg43tfdfdgfd