ROLLS-ROYCE, ÇIN'E öZEL TASARLADığı üç ARACıNı TANıTTı

Spirit of Expression serisi, Pekin'de sergilenecek.

Gümüşün sonsuz tonlarına boyanmış lüks otomobillerin dünyasında, Rolls-Royce diğerlerinden apayrı bir şöhrete sahip. Gösterişli marka, Çin için üretilen ve biri beyaz lastiklerle donatılmış üç özel modelden oluşan Spirit of Expression koleksiyonunu tanıttı.

Beyaz şeritli lastikleriyle göze çarpan model, Expressionism (Dışavurumculuk) lakaplı lavanta renginde bir Ghost Extended örneği. Rolls-Royce bu rengi, adını Filipinler'deki Boraclay Adası'ndan alan Boraclay Mavisi olarak adlandırıyor. Şirket bu rengin "gün batımından alacakaranlığa geçiş sırasında, gökyüzünün Sulu Deniz ile bir bütün haline geldiği anlarda görülen eşsiz tonlardan" esinlenildiğini söylüyor.

Bu özel tasarım model, 21 inçlik jantlar ile çıkıyor ve eski tarz bir dokunuş adına lastik yanaklarında ince bir beyaz şerit var. Bu 1950'lerin beyaz yanaklı lastiklerine pek benzemiyor ama düşük profilli modern bir lastik için ilginç bir detay. Kireç yeşili ve siyah iç renk düzeni sizi sıkıyorsa, birkaç saatinizi ayırın ve iç mekandaki dikişleri sayın. Rolls-Royce, bu Ghost'un dört kapısında 104.268 dikiş olduğunu söylüyor. Onları gerçekten saymak zorunda kalan kişiye başsağlığı diliyoruz.

Sıra, Escapism (Kaçışçılık) lakaplı ve turuncu/gri çift-renkli boyası ile ilgi çeken bir Spectre örneğine geliyor. Turuncu dediğimiz renk, aslında Güney Amerika'da bulunan Lantana Çiçeğinden adını alan bir kırmızı tonu. 23 inçlik yedi kollu devasa jantlara sahip olsa da lastik yanaklarında beyaz bir şerit bulunmuyor. İçeride mor ve gri ana tonlar olmak üzere ilginç renk kombinasyonları bulunuyor. Turuncu dikişler biraz kontrast sağlıyor ve kapıdaki dikişlerden bahsedilmemiş olsa da Starlight Headliner'da 960 fiber optik ışık olduğu belirtiliyor.

Bu üçlünün son aracının adı Magnetism (Manyetizma). Cala Luna Sand adı verilen grinin maviye çalan bir tonundaki gövde, Kabira Mavisi tavan ile birleşiyor. Bu Phantom Extended'in, gruptaki en sakin araç olduğunu söyleyebiliriz, yine de tavan döşemesi için 1.000'den fazla ışık ve aracın içindeki şelale temalı motif için 43.000'den fazla dikiş kullanıldığını belirtmeden geçmeyelim.

Rolls-Royce, bu üçlünün şirketin Şanghay'daki özel ofisi aracılığıyla sipariş edilen ilk özel tasarım otomobiller olduğunu söylüyor. Her biri Çin'deki bir müşteri için tasarlanmış olsa da, araçlar ilk olarak bu hafta düzenlenecek olan Pekin Otomobil Fuarında sergilenecekler.

Bunlara da göz atın

Source: Rolls-Royce

2024-04-23T17:22:57Z dg43tfdfdgfd