SMART CONCEPT #5: EN BüYüğü, EN YETENEKLISI

Smart, en büyük modelini konsept halinde Pekin'e taşıdı.

Smart, ürün gamını gelecek yıllarda daha da büyülterek satışlarına hız kazandıracak. Şimdilik #1 ve #3 projelerini bildiğimiz marka, Pekin Otomobil Fuarı kapsamında #5'in de örtüsünü kaldırdı.

Alman marka, üretime hazır konsept modeli ile sınıf atlamanın peşinde. Smart modellerinde ilk kez göreceğimiz boyutların yanı sıra, #5 teknolojik olarak da kardeşlerinden ayrışan bir model olacak. Gelin şimdilik öğrenebildiğimiz detaylara yakından bakalım.

Büyük ve Akıllı

Hatırlarsanız henüz birkaç gün önce #5 Concept'in eskiz çizimlerini görme fırsatımız olmuştu. Orta boyutlarda bir SUV olan modelin gerçek hali de yuvarlak hatlara sahip. Smart'ın güncel tasarım diline bürünen modelin bu yılın ikinci yarısında üretime alınması bekleniyor. Ve daha önce de dediğim gibi model, markanın en büyük modeli olacak.

Maalesef henüz aracın boyutları hakkında net bir açıklama yok. Lakin yeni boyutlar, aracın en az 100 kWh'lik bir bataryaya sahip olmasının önünü açmış. 800 voltluk bir altyapı ile gelecek Smart #5, tek şarjla 550 km menzil katedebilecek.

Bunu da oku

Yeni Bir Kabin

Concept #5 ile birlikte Smart modellerinin yaşam alanları da çağ atlayacak. Henüz tüm detaylara vakıf olmasak da, modelin iç mekanını gösteren ilk görüntüler yayınladı.

Öncelikle Smart #5, markanın yeni bilgi eğlence sistemi için bir başlangıç noktası olacak. Smart, yapay zeka sistemlerinin de bu teknolojide büyük rol oynadığını söylüyor, şaşırmadık. İki büyük ekrandan oluşan bu dev yekpare sistem, AMD V2000 çipi ile çalışacak.

Bir diğer önemli değişim ise güvenlik kanadında. Smart, konseptte kullandığı yenilikçi ve koltuğun içinde bulunan airbag sistemini üretim versiyonuna da taşıyacak. Smart bu koltukları tamamen sürdürülebilir materyallerden üretecek.

 

2024-04-23T11:22:01Z dg43tfdfdgfd