SMART FORTWO'YA VEDA ZAMANı GELDI

Mercedes, üretime nokta koyuyor.

Mercedes ve Smart, 1998 yılından beri aramızda olan ForTwo modelinin üretimini resmen durdurduğunu açıkladı. Bir süredir Avrupa'da sadece "EQ" takısı ile elektrikli olarak satılan ForTwo, böylece tamamen aramızdan ayrılmış olacak.

Avrupa'nın -L6/L7 segmentini saymazsak- en küçük modeli olan ForTwo, 1998 yılından beri Fransa'nın Hambach kentinde bulunan tesiste üretiliyor. İlk modelleri 2.50 metre uzunluğuna sahip olan ForTwo, son günlerinde boyunu 2.70 metreye kadar uzatmıştı. İçten yanmalı modelleri 850 kg ağırlığa sahip olan bu mini model, elektrikli halinde 1.150 kg ağırlığı ile dikkat çekiyordu.

Smart'ın verilerine göre üretimden kaldırıldığı 29 Mart 2024 tarihine kadar tam 2.2 milyon adet ForTwo üretildi ve satıldı. Model, Smart tarihine geçmiş olsa da satış performansının tatmin etmediği de ifade ediliyor. Yıllık ortalama 100.000 adet satış rakamının çok daha fazla olması bekleniyordu.

Geçtiğimiz günlerde #5 isimli konsept modelini Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtan Smart, artık farklı bir rota izliyor. Model boyutlarını büyüten üretici, artık kendi segmentinin en büyük araçlarını üretecek. #3 isimli SUV'nin satışlarına başlamaya hazırlanan Smart, #1 ile birlikte ise ForTwo'nun yerini doldurmayı amaçlayacak.

Bunu da oku

Bununla birlikte en küçük model olacak #1'in bile 4.27 metre uzunluğa sahip olacağını belirtelim. A segmentinde büyüyen boyutlar, Smart'ın efsanevi şehir aracı tasarımının da sonunu getirmiş olacak.

2024-04-26T08:18:29Z dg43tfdfdgfd